Polisens tekniker befann sig på platsen under eftermiddagen Foto: Helmut Petersson

Misstänkt mord på hotell i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 50-årsåldern hittades död på ett hotellrum i Kalmar under måndagseftermiddagen. Polisen har startat en förundersökning om mord. Anhöriga är underrättade om händelsen.

Vid 13.50 fick polisen larm om att en död kvinna hittats i ett hotellrum i Kalmar. Enligt polisen finns det omständigheter och iakttagelser som tyder på att kvinnan kan ha mördats.

En förundersökning om mord har alltså inletts. Inget vapen ska vara inblandat i händelsen, enligt polisens presstalesperson Robert Loeffel.

– Det är uppgifter vi jobbar med att ta fram, men dem kommer vi inte att offentliggöra, för vi vet inte var den här utredningen kommer att ta vägen, säger han till TT.

Kvinnan ska vara hemmahörande i de norra delarna av Kalmar län. Anhöriga till kvinnan är underrättade om händelsen.

Platsen och närområdet är avspärrat och en teknisk undersökning pågår. Polisen har genomfört förhör med några personer, men vill inte lämna några ytterligare detaljer i fallet.

Är någon gripen eller misstänkt?

– I nuläget finns ingen misstänkt och därför ingen gripen, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.

Under tisdagen väntar ytterligare förhör med vittnen. Även en rättsmedicinsk undersökning är planerad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.