Misstänkt mord var olycka

Uppdaterad
Publicerad

Det misstänkta mordet på en mindre ort i Vimmerby kommun var en olycka. De både männen som varit misstänkta har nu friats från alla misstankar.

Det var i slutet av januari i år som en kvinna hittades död i en bostad på en mindre ort i Vimmerby kommun. Två män har suttit anhållna misstänkta för att ha mördat kvinnan. Den ena mannen har även suttit häktad.

Baserat på uppgifter från förhör och den rättsmedicinska utredningen har åklagaren Johan Henningsson kommit fram till att det handlar om en olycka, det uppger Västerviks-Tidningen. Han vill dock inte gå in på vilken typ av olycka det rör sig om.

– Det vill jag inte gå in på av hänsyn till de berörda, säger han till tidningen.

Nu läggs mordutredningen ner och sedan tidigare är mannen som endast satt anhållen friad från misstankar. Nu frias även mannen som suttit häktad från alla misstankar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.