Fagrabäckskolan i Växjö. Foto: Jan-Eric Lundberg/SVT

Misstänkt mordbrand vid skola

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades under söndagskvällen till Fagrabäckskolan i Växjö där flera bränder uppstått i terrängen. Polisen har upprättat två anmälan om mordbrand.

SOS Alarm fick vid 17:38 på söndagen larm från allmänheten om brand i terrängen vid Österleden i Växjö. Branden ska ha uppstått i en rotvälta i ett skogsparti mellan Fagrabäcks förskola och Fagrabäckskolan, och var snart släckt av räddningstjänsten.

En dryg halvtimme senare, vid 18:15 , inkom ytterligare ett larm om brand i samma område. På plats konstaterades fyra olika brändhärdar som täckte ett område på runt 100 gånger 50 meter.

Växjö

Stor spridningsrisk

Bränderna kunde släckas innan de spridit sig, men med anledning av den stora spridningsrisken till intilliggande byggnader har polisen upprättat två anmälan om mordbrand. Det finns ännu ingen misstänkt person men en del fynd har säkrats på platsen.

– Vi har hittat tändsticksaskar och tändstickor som ska skickas på analys, säger Tobias Halldén, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Ingen person kom till skada i bränderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet