Sedan april har det brunnit ovanligt ofta i Högsby och Mönsterås kommun. Flest gånger i trakterna kring Ruda, Långemåla och Fliseryd. Foto: Niclas Wimmerberg

Misstänkt mordbrännare omhäktad

Publicerad

Den man i 55-årsåldern som som är misstänkt för att ha anlagt 27 bränder i Högsby och Mönsterås omhäktades under onsdagen.

Mannen anhölls i början av september och har suttit häktad i två veckor. Åtal skulle ha väckts under torsdagen, men då åklagaren lämnat in ansökan om förlängd åtalstid hölls en omhäktningsförhandling under onsdagen.

Tingsrätten valde att gå på åklagarens linje och förlängde häktningstiden av mannen till den 9 oktober med motiveringen att risken är stor att han antingen förstör bevis eller fortsätter begå brott. Mannens försvarare ville dock att han skulle försättas på fri fot.

Mannen är misstänkt för för att ha anlagt 27 bränder i Mönsterås och Högsby kommuner under maj månad till juli i år. Själv nekar han till anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.