Misstänkt mordförsök i centrala Västervik – ung man till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En ung man vårdas på sjukhus efter att ha hittats skadad i centrala Västervik, natten mot söndag. Polisen misstänker att mannen utsatts för ett mordförsök, men har i nuläget ingen gripen för något brott.

Mannen, som är i 20-årsåldern, slog själv larm strax före klockan 03. Händelsen ska ha inträffat utomhus på Storgatan i centrala Västervik. När ambulans och polis kom fram till platsen ska mannen haft skärskador på kroppen.

– Han har fått skador med ett tillhygge, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid poliseregion Syd, utan att specificera närmare.

Något skjutvapen ska inte ha förekommit vid händelsen.

Polisen har under söndagsmorgonen inte kunnat höra den unge mannen, och något tänkbart motiv för det misstänkta mordförsöket är inte heller känt. Polisen skriver på sin hemsida att den misstänkte gärningsmannen, som man nu letar efter, ska ha varit okänd för brottsoffret.

Under natten har ett antal vittnen från platsen hörts, och en misstänkt brottsplats har spärrats av för teknisk undersökning.

Enligt en bulletin från region Kronoberg ska mannen vara lindrigt skadad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.