Flertalet polispatruller larmades till platsen. Foto: Karin Ahlgren/SVT

Skottlossning i Kalmar – polisen utreder mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Kalmar larmades under onsdagskvällen till Oxhagen efter en skottlossning vid en förskola. På plats har en man i 18-årsåldern anträffats med en skada i benet och han fördes till sjukhus med ambulans.

Enligt polisen är det oklart hur pojken har fått sina skador.

– Han har en mindre skada i benet. Vi misstänker att han har fått någon sorts skottskada. Sedan får utredningen visa vad det är för typ av vapen som använts. Vi har en patrull på sjukhuset för att prata med honom, säger Filip Annas, presstalesperson hos polisen.

Ingen misstänkt eller gripen

Klockan 17.42 på onsdagen inkom larmet till polisen, som spärrade av platsen och höll förhör med vittnen. Även tekniker kallades till platsen.

– Vi har ingen misstänkt eller gripen i nuläget och är mitt uppe i en sökinsats i närområdet. Vi pratar med vittnen och där ska ha varit flera personer på platsen, sa Filip Annas under onsdagskvällen.

Enligt uppgifter till P4 Kalmar säger sig flera personer hört en hög smäll och sedan sett en maskerad man hoppa över ett staket och skjutsas iväg på en motorcykel. 

Så sent som på torsdagsmorgonen var ännu ingen misstänkt eller gripen. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök och grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.