Polisen fortsätter att leta efter spår i området under dagen. Foto: Johan Nilsson/TT

Flera larm om skottlossning i Arabyområdet – polisen letar bevis

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot tisdagen fick polisen i Växjö ta emot mellan fem och tio samtal från personer som ringde in från Arabyområdet och larmade om en skottlossning. Polisen letar efter bevis och utreder händelsen som grovt vapenbrott.

– Det har varit ett stort antal inringare som ringt in för att de uppfattat skott eller smällare, säger Robert Loeffel presschef på Polismyndigheten region syd. 

Polisen har ännu inte kunnat bekräfta vad som orsakat ljudet. De vet inte om det rör sig om skott eller någon form av smällare. 

– Vi har varit på plats under natten och letat efter spår och pratat med människor i området. Vi har inte hittat någonting ännu, inga rester av fyrverkerier, inga patronhylsor eller andra tecken på skottlossning. Men vi är helt övertygade om att det har smällt av någon anledning. 

Anmälan om grovt vapenbrott

Polisen har upprättat en anmälan och driver nu en förundersökning om grovt vapenbrott. 

– Vi kommer att fortsätta att leta i området under dagen för att se om vi kan hitta något nu när det är ljust, säger Robert Loeffel. 

Även i helgen var det en misstänkt skottlossning i Arabyområdet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.