Misstänkt våldtäkt i trappuppgång i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

En misstänkt våldtäkt i en trappuppgång har anmälts till polisen i Kalmar. En kvinna uppger att hon under nyårsnatten utsatts för våldtäkten i ett trapphus på Kaggensgatan i centrala Kalmar.

– Det handlar om en kvinna under 20 år som anmält att hon blivit utsatt för en våldtäkt vid strax efter midnatt nyårsnatten, säger Robert Loeffel polisens presstalesperson.

Platsen spärrades av

Anmälan om våldtäkten kom in till polisen under gårdagen och det var också anledningen till att polisen spärrade av bostaden och genomförde en teknisk undersökning på platsen.

Om det har framkommit några spår är oklart men någon misstänkt för brottet finns ännu inte.

– Vi är naturligtvis intresserade av tips från allmänheten och vi vet ju att många befunnit sig i området vid tidpunkten, säger Robert Loeffel.

Kvinnan ska ha träffat mannen ute på stan och de ska sedan ha slagit följe. Hon har sedan berättat att hon blivit våldtagen av mannen i trapphuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.