Foto: Rescue Photo

Advokat kritiserar HVB-hem

Uppdaterad
Publicerad

HVB-hemmets personal borde ha rett ut incidenterna som ledde till onsdagens bråk där en 17-årig flicka från Växjö dödades. Det anser advokaten till den misstänkta 14-åriga flickan.

Det var i onsdags kväll som ett bråk uppstod på HVB-hemmet i Trollhättan mellan den 17-åriga flickan från Växjö och en annan intagen, en 14-årig flicka. Det slutade med att 17-åringen fick föras till sjukhus med så svåra skador att hon avled. Advokaten till 14-åringen riktar nu kritik mot HVB-hemmet och menar att konflikter mellan flickorna inte reddes ut, vilket Sveriges Radio Ekot var först med att berätta om.

– Det handlar dels om att man inte löst konflikter, eller vi vuxna kanske inte hade tyckt det varit konflikter utan små skitsaker bara, men i barns huvud kan det växa och bli stort och det tycker jag man skulle tagit hand om, säger Tommy Nilsson till SVT Nyheter Väst.

Han går inte in i närmare detalj på vad konflikterna handlat om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.