Foto: SVT/Peter Magnusson

Mönsterås får ny polisstation

Publicerad

Det ska komma fler poliser till Mönsterås och det ska även bli möjligt för allmänheten att besöka polisstationen två gånger i veckan. Lokalerna ska byggas om och en ny, större station ska stå klar den 1 januari 2019.

– Vi har fått ett tydligt löfte från polisen att ombyggnaden kommer att leda till en utökad polisnärvaro, säger Anders Johansson (C) som är kommunstyrelsens ordförande i Mönsterås till SVT Nyheter Småland.

Det nya kontoret kommer att hållas öppet för allmänheten två dagar i veckan.

Polismyndigheten hyr redan i dag en lokal i Mönsterås som nu byggas ut rejält. Istället för ett litet kontor ska hela bottenplanet på fastigheten Apoteket 20 bli polisstation.

– Tanken är att vi nu bygger för mellan tio och tolv poliser i det här huset, men så många kan vi inte lova att det blir från första januari, säger Alf Jacobsson, kommunpolis i Mönsterås.

SVT Nyheter Småland har tidigare rapporterat om att bara tre av 20 kommuner i Kronoberg och Kalmar var nöjda med polisnärvaron. Mönsterås kommun var en av de kommunerna där många invånare upplevde oro och otrygghet.

Önskemål om riktig polisstation

Mönsterås kommun anlitade därför ett vaktbolag utanför den ordinarie väktarverksamhet för att patrullera i kommunen varje natt.

Därför välkomnas dagens besked av kommunstyrelsens ordförande.

– Det har länge varit ett önskemål från kommunen att det ska finnas en riktig polisstation i Mönsterås. Nu finns det lokaler som möjliggör en utökad verksamhet, säger Anders Johansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mönsterås

Mer i ämnet