Kim Ahlqvist har varit med och utvecklat Mörbylångas egna app Foto: Privat

Mörbylånga-appen kan få innovationspris

Publicerad

Mörbylånga kommuns app som bland annat visar hur trafiksituationen ser ut på Ölandsbron är nominerad till ”Årets kommunala innovationspris”.

Mobilappen är speciellt designad för invånarna i Mörbylånga kommun och har funnits sedan i somras. Den ger bland annat invånarna information om badtemperaturer och trafikläget på Ölandsbron. Vid en krissituation kan information dessutom gå ut snabbt.

Nu har mobilappen nominerats till ”Årets kommunala innovationspris” – ett pris som delas ut i mars nästa år.

Mörbylånga

– Att vi är en av de nominerade bland Sveriges 290 kommuner känns fantastiskt roligt och vi är väldigt stolta över den här appen och arbetar ständigt med att utveckla och förbättra den ytterligare, säger Kim Ahlqvist som är kommunikationschef på Mörbylånga kommun i ett pressmeddelande.

I appen kan användarna se trafikbilder från Ölandsbron som uppdateras var tredje minut och en uträkning görs över hur lång tid det beräknas ta att köra över Ölandsbron.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mörbylånga

Mer i ämnet