• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Carl-Gunnar Nyquist, ordförande i Mörbylånga blomstrar. Foto: SVT

Trots rekordkort förberedelse – skördefesten redo för invigning

Publicerad

På onsdag invigs Ölands skördefest, men det har inte varit lätt att fixa på 20 dagar. Så lång tid har arrangören haft på sig efter beskledet om att restriktionerna släpps, samma dag som invigningen ska hållas.

I början av september meddelande regeringen att samtliga restriktioner släpps den 29 september. Lagom till årets skördefest på Öland. Trots det snabba beskedet har Carl-Gunnar Nyquist, som är ordförande i organisationen Mörbylånga blomstrar och ler, på drygt 20 dagar lyckats anordna invigningen som planerat.

– Improvisationer in i det sista kommer det bli i alla fall, säger Carl-Gunnar Nyquist, ordförande i Mörbylånga blomstrar.

Se i videon ovan Carl-Gunnar berätta om årets invignings-stress av skördefesten på Öland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.