Mörbylånga kan vinna internationellt pris för vattenverk

Uppdaterad
Publicerad

Som en av tre finalister har Mörbylånga vattenverk chans att vinna Water Reuse Europe Innovation Prize. Anledningen är den ovanliga metoden att samtidigt ta vatten från havet och från industrin.

Vattenverket invigdes i juli med uppmärksamhet från hela världen. Tekniken som används är nyskapande och kanske det enda av sin sort.

– Bara att vara finalist till ett europeiskt pris av den här digniteten är en ära för Mörbylånga kommun. Självklart hoppas vi på vinst, även om konkurrensen är stenhård, säger Billy Gidö, projektledare vid VA-verksamheten på Mörbylånga kommun, i ett pressmeddelande.

Priset delas årligen ut av branschorganisationen Water Reuse Europe för banbrytande återvinningsprojekt relaterade till vatten. Vinnaren kommer att offentliggöras den 21 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mörbylånga

Mer i ämnet