Den 32-årige dömde mördaren har rymde från en park i centrala Kalmar. Foto: Helmuth Petersson

Mördare på rymmen – sprang från permission

Publicerad

Under en permission med sin familj i Kalmar under onsdagen valde en mördare att fly. En kriminalvårdare var på plats men den 32-årige mannen kom undan och eftersöks av polis. Rikslarm är utfärdades, men mannen beskrivs inte som farlig för allmänheten. Under torsdagsmorgonen var mannen fortfarande på fri fot.

– Han hade tillsynspermission med sin familj och en kriminalvårdare. Han sprang från platsen och försvann, säger Stephan Söderholm på polisen.

Rikslarm utfärdades för att få tag på den förrymde mannen, som fram till i dag satt på en anstalt i Småland. Han ska ha sprungit från permissionen vid 14-tiden.

– Det är känt av alla som jobbar just nu. I Region Syd har vi avdelat personal som jobbar med ärendet, säger Stephan Söderholm.

”Väldigt ovanligt att vi bedömer riskerna fel”

Enligt Stephan Söderholm arbetar polisen intensivt med att spåra mannen.

– Det kan vara en och annan som vi knackar på dörren hos, säger han.

När mordet ska ha begåtts eller andra detaljer om den förrymde fången är inget som polisen vill kommentera. Men om man vet vem personen är och ser honom uppmanas man att kontakta polisen.

– Då är 112 ett bra nummer, säger Stephan Söderholm.

Kriminalvården har gått upp i nationell stab med anledning av det inträffade och påbörjade omedelbart en utredning om händelsen.

– Vi ser allvarligt på det inträffade. Inför alla permissioner görs en riskbedömning. Det är väldigt ovanligt att vi bedömer riskerna fel, säger Niklas Bellström i ett pressuttalande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer