”Med hänsyn till tillvägagångssättet har vi rubricerat det som försök till mord”, säger Katarina Rusin, presstalesperson på polisen region syd. Foto: Google/Polisen

Mordförsök utanför skola i Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på torsdagen larmades polisen till en gymnasieskola i Oskarshamn. En 18-årig man hittades skärskadad och polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Händelsen inträffade utomhus på Stengatan i anslutning till Oscarsgymnasiet, en gymnasieskola i Oskarshamn vid 12.30-tiden på torsdagen. Den skadade mannen fick föras till Västerviks sjukhus, men enligt region Kalmar ska han inte ha skadats allvarligt.

Ung man gripen

En annan ung man, 17 år gammal, frihetsberövades i samband med händelsen. Han anhölls senare under dagen av åklagare, misstänkt för försök till mord.

– Med hänsyn till tillvägagångssättet har vi rubricerat det som försök till mord, säger Katarina Rusin, presstalesperson på Polisen region syd.

Polisen vill i nuläget inte uppge om den skadade mannen och den gripne har koppling till skolan.

Uppgifter om tillhyggen

Men Polisen tror att fler personer varit inblandade i den allvarliga misshandeln, där det enligt uppgift även ska ha använts tillhyggen.

– De uppgifter som kommit till oss tyder på fler varit involverade och vi söker fler gärningspersoner. Vi tror också att det kan ha varit flera vittnen med tanke på platsen och tiden. Det här är en plats där det rör sig mycket människor och vid en tid då många är i rörelse, säger Katarina Rusin.

Polisen söker nu vittnen till händelsen och uppmanar nu personer som rört sig runt den aktuella platsen vid 12.30-tiden att höra av sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.