Foto: Fredrik Sandberg/TT

Trafikolycka ledde till misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En cyklist krockade med en moped eller motorcykel på Hjalmar Petris väg i Växjö. Efter krocken ska föraren ha slagit den 60-åriga cyklisten i ansiktet och smitit från platsen.

Det var runt 16-tiden på torsdagen som en kollision inträffade på en gångbana i Växjö. En moped eller motorcykel av motocross-stil ska ha kört på en man i 60-årsåldern på cykel. Efter händelsen, som är rubricerad som olycka, ska föraren ha slagit cyklisten i ansiktet och sedan lämnat platsen. Han är därför misstänkt för vårdslöshet i trafik, misshandel och smitning. Det finns flera vittnen till händelsen, men ännu har ingen gripits.

Den misstänkte beskrivs av polisen i Växjö som en man i 18 till övre tjugoårsåldern, runt 170 centimeter lång och vältränad. Han ska pratat både svenska och arabiska och ska ha kört en svart moped eller motorcykel.

Polisen efterlyser nu fler vittnen till händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.