Mr Cool ställer in i Emmaboda

Uppdaterad
Publicerad

Den kontroversielle rapparen Mr Cool ställer in sin spelning på Emmabodafestivalen, meddelar han själv på twitter.

Bokningen av Anton Magnusson, med artistnamnet Mr Cool, till sommarens Emmabodafestival har mötts av en omfattande kritik. Hans texter kririseras för att vara blkand annat sexistiska.

Bland annat har Facebook-gruppen Avboka rapparen samlat över 1.300 gilla-markeringar.

Men festivalledningen har kraftfullt försvarat bokningen.

– Jag kommer inte avboka Mr Cool, annat än i samband med min avskedsansökan, ssa festivalens grundare Håkan Karlsson till Barometern.

Under onsdagsmorgonen förklarade emellertid Mr Cool själv via twitter att han hoppar av. Någon förklaring till besultet ger han inte.

– Jag tycker att det är beklagligt, säger Emmabodafestivalens grundare Håkan Karlsson.

Frilansjournalisten Leone Milton har varit en av de starkaste kritikerna till bokningen av Mr Cool.

– Jag blev positivt överraskad över att höra att han hade hoppat av själv. Men jag tycker väl egentligen att det borde ha varit festivalledningen som tog beslutet.

Hon tror att kritikstormen är den avgörande orsaken till den inställda spelningen.

– Han måste ha känt att situationen blev ohållbar helt enkelt, tror Leone Milton.

Mr Cools texter anklagas för att vara kvinnoförnedrande och homofoba. Själv har han försvarat sig med att de är tänkta som humor.

– Jag tycker att man ska kunna skämta om mycket, jag tycker att det ska vara högt i tak. Men i de här texterna hör jag ingen humor, säger Leone Milton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.