Musiklärare från hela landet på konvent i Växjö

Publicerad

För tredje året i rad hålls konventet Make Music Matter på Linnéuniversitetet i Växjö. Det är ett nationellt konvent för musiklärare. I år jobbas det med olika workshops, där det är tänkt att lärarna ska få prova på att jobba med olika digitala verktyg i sin undervisning.

150 musiklärare från hela landet samlas under två dagar i  Växjö. Konventet är en del i projektet Make Music Matter, med syfte att skolelever ska utveckla musikalisk kreativitet och entreprenörskap, och att låta digitala verktyg demokratisera musikundervisningen.

Göran Nikolausson från Linnéuniversitetet är projektledare för konventet och han gillar vad han ser.

– Vi har ett nationellt skolprojekt som är kopplat till det här, vi har öppnat en webbportal och har ett samarbete med Abba muséum och vi har en låt som vi utgår från som heter ” I have a dream”.

Inspireras av svenska musikundret

För att jobba med entreprenörskapet har man tagit exempel från artistvärlden till hjälp som exempelvis  Abba, Dennis Pop och Aviichi som har betytt mycket för svensk musikproduktion. Förhoppningen är att lärarna som kommer ska kunna använda sig av sina nyavunna kunskaper redan på måndag när de återvänder till sina klassrum.

– Det känns fantastiskt att se så många musiklärare som har tagit sig hit från södra Sverige och ända upp till Haparanda i norr.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.