Dackarnas Greg Hancock. Foto: TT

Mycket på spel i sista speedwayomgången

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll avgörs den sista elitserieomgången i speedway. Dackarna har chans att vinna grundserien och Västervik kan knipa den sista kvartsfinalplatsen.

Dackarna möter Smedarna på hemmaplan.

– Det är två jämna lag, men jag tror ändå att det blir vi som tar det ikväll. Vi har förare som är i bra form och har en säsong med jämn och hög kvalitet bakom oss, säger Tommy Johansson, styrelseledamot Dackarna.

Även om flera av förarna varit lite ojämna under säsongen så tycker han ändå läget inför kvällen är gott.

– Dudek har varit lite upp och ner hela säsongen men gjorde bra ifrån sig i Polen i söndags.

Vinner Dackarna kvällens match får de fördelen av välja motståndare i semifinalen.

– Det är en väldig fördel att kunna välja motståndare själva, säger Tommy Johansson.

”Gå in i slutspelet med en bra känsla”

För Västerviks del handlar kvällens match borta mot Indianerna om att få en möjlighet att gå in i det kommande slutspelet med en bra känsla.

– Vi har ett och ett halvt ben i slutspelet. Vi går in i matchen med en bra känsla även om det kommer bli en tuff match, säger Morgan Andersson, sportchef Västervik speedway.

Även om Västervik nyligen tog hem en storseger mot Masarna så vill inte Morgan Andersson dra för stora växlar på vinsten.

– Det är här och nu som gäller. Vi är i bra form och har vi en bra dag så kan vi absolut rubba Indianerna.

Västervik är i princip klart för kvartsfinal. För att läget ska ändras behöver Lejonen, som ligger hack i häl på Västervik i tabellen, slå tredjeplacerade Rospiggarna med stor marginal.

Kvällens avgörande kan du följa via målservice här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.