Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SVT:s intervju om bråken i Emmaboda får avbrytas när ett bråk bryter ut på stan. Foto: SVT

Här bryter slagsmål ut när SVT ska göra intervju om bråken i Emmaboda

Uppdaterad
Publicerad

Under kort tid har två stora slagsmål med många personer inblandade ägt rum i Emmaboda. 

SVT Nyheter åkte till Emmaboda för att höra om bråken har med varandra att göra, och när vi ska göra en intervju med polisen utbryter ett nytt slagsmål. 

Den senaste trygghetsmätningen som gjordes under hösten i Emmaboda visar att invånarna i Emmaboda känner sig otrygga i hög grad. Detta trots att risken att utsättas för brott är mycket liten. 

– Det finns en otrygghet, och man är orolig över att det är bråk, säger Christer Karlsson som är kommunpolis i Emmaboda. 

Vad gör ni rent konkret? 

– Vi har ju känt till otryggheten i Emmaboda ett tag. Och vi har prioriterat vår närvaro i Emmaboda och att vara trygghetsskapande.

Ett bråk bryter ut

Precis när vi ska genomföra intervjun kommer det fram en kvinna till Christer Karlsson. Hon säger att det är bråk i en butik och strax därpå får han också anrop via polisradion. 

Christer Karlsson går till butiken för att kolla vad som händer, och ytterligare två polispatruller är snabbt på plats för att avstyra bråket och reda ut händelsen. 

– Lite oklart vad som hände. Två personer har slagits, men vem som har gjort vad vet vi inte riktigt än. Men det här verkar vara en helt annan händelsen än det som har skett här tidigare, säger Christer Karlsson.

Stora bråk mellan olika grupper

Han refererar till de båda stora bråken som nyligen ägt rum i Emmaboda. Den 18 december drabbade ett stort antal människor samman och flera fick föras till sjukhus. Förra onsdagen var det dags igen med ett slagsmål med tiotalet personer inblandade. 

– Det är två helt separata händelser som inte verkar ha med varandra att göra. Men de här personerna känner varandra sedan tidigare och någon form av konflikt har funnits sedan innan. Sen söker man upp varandra och det slutar med bråk och misshandel, säger Christer Karlsson.

Vet vilka de är

Man känner till vilka grupperingarna är? 

– Ja, i de båda ärendena är det pågående utredningar om misshandel och grov misshandel. Jag tror att man har ganska god koll på vad det är för några som är inblandade, säger Christer Karlsson. 

Kan man känna sig trygg i Emmaboda? 

– Ja, det tycker jag. Utsattheten för brott är låg, och vi har en hög polisiär närvaro. Och det tycker jag att det visar vid bråket i onsdags kväll – då fanns det polis på plats när det inträffade, det var patrullen som blev uppmärksammad på bråket på plats, säger kommunpolis Christer Karlsson. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Emmaboda

Mer i ämnet