Foto: Fredrik Sandberg/TT

Narkotikaaffär urartade – åtta års fängelse för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Det var i augusti som mannen, som är i 30-årsåldern – skulle köpa droger i en bostad i Västerviks kommun. Det slutade med ett blodigt tumult. Nu döms mannen till åtta års fängelse för mordförsök och grov misshandel.

I domen står att den nu dömde mannen och en kompis till honom besökte lägenheten då de visste att lägenhetsinnehavaren hade utskriven medicin som han sålde. Men besöket övergick snabbt från ett vänligt ”affärsbesök” till ett blodigt tumult.

Den nu dömde mannen ska ha klubbat ner lägenhetsinnehavaren med en sten, och därefter knivskurit honom i halsen. Dessutom slog han ner kompisen som han kom med med samma sten.

Kompisen var i ett första läge också misstänkt för brott, men i slutändan var han också ett brottsoffer.

Orimligt mycket våld

I bevisningen framgår att bråket började när lägenhetsinnehavaren gav sig på 30-åringen genom att skalla honom. 30-åringen – som erkänt att han slog ner lägenhetsinnehavaren – har hävdat att både slagen med stenen och knivskärningen gjordes i självförsvar.

Tingsrätten anser att det funnits skäl för nödvärn, men man anser inte att det fanns skäl för den stora mängden våld som utövades.

Han döms därför till åtta års fängelse för mordförsök och för grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.