Enligt en Lex Sarah-anmälan som gjorts av personal på boendet så har en mängd narkotikaklassad medicin försvunnit i juni. Foto: Pontus Lundahl/TT

Narkotikaklassad medicin har försvunnit från äldreboende

Publicerad

Narkotikaklassade läkemedel har under sommaren försvunnit från ett äldreboende i Nybro kommun, enligt en Lex-Sarah anmälan.

Enligt anmälan ska personal på boendet upptäckt att en mängd narkotikaklassad medicin försvunnit från boendets lager under juni månad. Hur mycket medicin som saknas och vilken sorts medicin det handlar om är oklart.

– Jag vet inte mer än vad som står i rapporten, nämligen att en mängd narkotikaklassad medicin försvunnit från ett av våra särskilda boenden för äldre. En utredning ska påbörjas och jag kan inte säga mer förrän den är klar, säger Carina Leijon, omsorgschef i Nybro kommun.

Nybro

Förvaras medicinen inlåst?

– Ja, det ska den göra. Vi använder oss av signeringslistor där personalen räknar lagret, och det är väl så man har upptäckt att det saknas, säger hon.

Huruvida man misstänker någon för att ha stulit medicinen vill hon inte kommentera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nybro

Mer i ämnet