Foto: Arkivbild

Nässjöbo vann tvist mot bilföretag

Uppdaterad
Publicerad

En Nässjöbo som köpt ett fordon av en bilauktionsfirma får rätt av Allmänna reklamationsnämnden. Bilen fick kort efter köpet ett motorfel, men firman han köpt av ville inte stå för reparationen.

Nässjöbon köpte i slutet av förra året en Volkswagen Passat årsmodell 2010 för närmare 150 000 kronor av en bilauktionsfirma. En tid efter att bilen köpts, hörde föraren ett kraftigt missljud från motorn. Det dunkade rejält. Bilen hade då gått 50 mil från köpet. Det visade sig att svänghjulet var trasigt och att åtgärda det skulle kosta cirka 18 000 kronor.

Men firman han köpt av ville inte ta på sig ansvaret och betala för lagningen. Nu har Allmänna reklamationsnämnden fattat beslut där de skriver att bilfirman är ansvarig för felet och ska enligt konsumentköplagen ersätta Nässjöbon för de kostnader han haft för att avhjälpa defekten på bilen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.