Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Malin Petersson, verksamhetschef för vårdcentralen Kry i Älmhult och Petter Davidsson, regionchef Kry södra Sverige. Foto: SVT/Clary Kroon

Nätläkare öppnar fysisk vårdcentral i Älmhult

Publicerad

Nätläkarbolaget Kry öppnar nu en vårdcentral i Älmhult. Det blir den första så kallade digi-fysiska vårdcentralen i vårt område.

De senaste åren har nätläkarbolagen som Kry, Doktor.se och Min Doktor ökat stort och de har nu också börjat att bedriva fysiska vårdcentraler.  

Vårdcentralen Helsa i Älmhult blir nu istället Kry. Det blir den första så kallade digi-fysiska vårdcentralen i Region Kronoberg. 

– Vi kommer erbjuda både digital och fysisk vård, dygnet runt och årets alla dager, säger Malin Petersson, verksamhetschef för Kry vårdcentral i Älmhult.

Kritik för onödiga läkarbesök

Kry och andra nätläkarbolag har tidigare fått kritik för att det görs onödiga läkarbesök när det är så enkelt att få en läkartid digitalt, och att det i sin tur dränerar vården på resurser.

Hur ser du på kritiken att skattebetalarna får betala för onödiga läkarbesök? 

– Jag köper delvis den kritiken. Vi jobbar aktivt med att stävja överkonsumtion, men jag tror att det är bättre att överkonsumtionen sker i primärvården än på våra akutsjukhus, säger Petter Davidsson, regionchef för Kry i södra Sverige.

I klippet får du också höra vad ett par patienter tycker om den digi-fysiska vårdcentralen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer