Lena Andersson Nazzal lämnar uppdraget som primärvårdschef redan nu men stannar som vaccinsamordnare. Foto: TT/Arkiv

Nazzal slutar som primärvårdschef – stannar som vaccinsamordnare

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen kunde SVT berätta att tre chefer inom Region Kronoberg blir av med sina förordnanden i förtid, och tvingas söka om sina tjänster om de vill fortsätta. En av dem är Lena Andersson Nazzal, och nu meddelar regionen att hon lämnar uppdraget redan nu.

Lena Andersson Nazzal har bestämt sig för att inte söka tjänsten som övergripande chef för det nya verksamhetsområdet: Primärvård, psykiatri och rehabilitering, som bildas, det skriver Region Kronoberg i ett pressmeddelande idag.

Nazzal hade cirka sex månader kvar på sitt förordnande, men har bett att få lämna uppdraget redan nu för att i stället kunna fokusera fullt ut på uppdraget som vaccinsamordnare, något som sjukvårdsdirektör Roger O Nilsson sagt ja till.

– Lena har gjort många bra insatser som chef för primärvård och rehab under flera år och jag är glad över att hon fortsätter bidra som vaccinationssamordnare i regionen, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Roger O Nilsson i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet