Foto: TT

Nej till toalettmusik på skolor

Publicerad

Det verkar inte bli någon musik på toaletterna i skolorna i Tingsryds kommun. Kommunstyrelsens förslag är att säga nej till Centerpartiets motion.

Våren 2017 skrev Centerpartiet i Tingsryd en motion till kommunfullmäktige om att införa musik på skolornas toaletter. Syftet skulle vara att elever på så sätt skulle uppleva det mindre pinsamt att gå på toaletten, något som på sikt ansågs medverkas till att eleverna mådde bättre i skolan.

Men kommunens tekniska avdelningen, som gått igenom förslaget, anser att det skulle bli för dyrt att installera högtalare och köpa in någon form av musikanläggning. Utöver det hänvisar man till att STIM-avgiften kan påverkas och att musiken skulle behöva skötas av någon personal. Istället anser kommunen att det är upp till varje rektor att se till att eleverna trivs och mår bra i skolan.

Ärendet tas upp på kommunstyrelsens sammanträde i början av december och beslut tas i kommunfullmäktige i början av februari nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.