Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nermin Imamovic hann bara njuta av sin motorcykel i två dagar. Hör honom berätta mer i videoklippet. Foto: Privat och Ricardo Garcia/SVT

Nermins motorcykel stals – två dagar efter att han fått körkort

Uppdaterad
Publicerad

Nermin Imamovic i Växjö är en av flera som den senaste veckan fått sin motorcykel stulen. För honom känns det extra tungt, eftersom han bara fick använda den i två dagar.

Bara under de senaste dagarna har fem motorcyklar anmälts stulna i Växjö, vilket är en markant ökning. Hittills i år har nio motorcykelstölder i Växjö kommun anmälts till polisen. Det kan jämföras med förra året då det anmäldes åtta motorcyklar stulna under hela året. 

Nermin Imamovic tog sitt motorcykelkörkort i tisdags och blev av med sin motorcykel natten mot torsdagen. Den stod parkerad i ett garage i centrala Växjö.

– Drömmen har alltid varit att ha den här specifika sportmotorcykeln. Nu när jag äntligen hade skaffat den, så har jag bara fått njuta av den i två dagar, säger han.

I klippet berättar Nermin också hur han gjort semesterplaner med sin motorcykel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.