Ingela Nilsson Nachtweij, tidigare centerpartistiskt kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande, överklagar beslutet om att hon ska nekas ansvarsfrihet för sitt arbete. Foto: SVT

Nilsson Nachtweij överklagar beslut om nekad ansvarsfrihet

Publicerad

Ingela Nilsson Nachtweij, tidigare centerpartistiskt kommunalråd i Vimmerby, nekades under våren ansvarsfrihet för sitt arbete som kommunstyrelsens ordförande under 2019. Nu överklagar hon beslutet till förvaltningsrätten, skriver Vimmerby Tidning.

I sin överklagan hävdar hon att det inte finns rättslig grund för kommunfullmäktige att vägra henne ansvarsfrihet och att beslutet är olagligt, skriver Vimmerby Tidning.

Hon pekar bland annat på att fullmäktige i beslutet skriver att hon ”framför allt efter sommaren” brustit som ledare, och menar att hon inte kunnat tjänstgöra under perioden sedan hon förbjudits från att vistas i stadshuset i början av september.

Innan förvaltningsrätten fattar ett beslut ska även kommunen yttra sig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer