genrebild på polis Foto: Johan Nilsson/ TT

Fyra av tio poliser i region Syd planerar att lämna yrket

Publicerad

Fyra av tio poliser i polisregion Syd där Kronoberg och Kalmar ingår, funderar på att lämna yrket enligt en undersökning som Novus gjort på uppdrag av Polisförbundet. Den största orsaken är att det är för låg lön.

– Att det nu är så många poliser som funderar på att lämna är sorgligt. Undersökningen är tydlig med vad som krävs för att vi ska bli fler och där högre lön är en av de viktigaste faktorerna, säger Sophia Willander ordförande i Polisförbundet Syd i ett pressmeddelande.

För att vilja stanna i yrket uppger 85 procent av Polisförbundets medlemmar att de vill ha en högre lön för att stanna kvar inom yrket. Hälften uppger att de vill ha fler poliser och fyra av tio svarar bättre arbetstider.

Undersökningen har gjorts vid två olika tillfällen under året och bygger på sammanlagt 943 webbintervjuer med Polisförbundets medlemmar i polisregion Syd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer