Bröderna Erik och Sigvard blev kända av svenska folket efter dokumentärer och böcker om deras liv på gården i Hågeryd. Foto: SVT

Nu är Erik och Sigvards gård till salu

Publicerad

Den rikskända gården i Hågeryd utanför Växjö ska säljas. Bara timmar efter att annonsen lagts ut har intresset svämmat över för bröderna Erik och Sigvard Gustavssons gamla gård och hus från 1809.

Gården och huset i Hågeryd tillhörde tidigare bröderna Gustavsson men har donerats till deras stiftelse.

– På bara några timmar har annonsen fått tusentals klick. Bröderna var ju väldigt älskade av hela svenska folket, säger Olof Åkesson mäklare till huset och gården.

Mäklaren berättar att han igår spenderade kvällen genom att titta igenom SVT:s dokumentär om Erik och Sigvard från 1993.

Se SVT:s dokumentär om de småländska bröderna här

Stort intresse

– Huset är ett väldigt original från 1809. Hälften av gården, åtta hektar, har styckats av till ett naturreservat, säger Åkesson.

Åkesson kommer själv ihåg Erik och Sigvard mycket väl och tror att annonsen fått extra stor uppmärksamhet tack vare bröderna Gustavssons minne.

– Vi märker att intresset för gården och huset är enormt stort. Det blir spännande att se vem som blir köpare.

LÄS MER: Erik och Sigvards sista vilja

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.