300-skyttar från hela landet har siktat in sig på Sörabyhallen i Rottne – SM i Luftgevär avgörs i helgen Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Siktet inställt på Rottne – SM i Luftgevär avgörs i helgen

Uppdaterad
Publicerad

I helgen har skyttar från hela landet samlats i Sörabyhallen i Rottne för att tävla i SM i Luftgevär. 300 startande har arrangörerna räknat med.

Det smällde rejält från ett 20-tal luftgevär under dagens uppvärmning. Patrik Hjortskull är tävlingsansvarig för aktiviteterna i helgen och är en av dem som har förberett banorna i Sörabyhallen.

–All idrott förenar och förbrödrar, vi är en stor familj och vi trivs ihop och stämningen är på topp här säger han.

Hannah Göransson är en av skyttarna på plats i Rottne. Foto: Jan-Erik Lundberg/SVT

300 deltagare från hela Sverige

Arrangörerna har förberett sig väl inför anstormningen av skyttar. Tävlingen som avslutas under söndagen beräknas locka 300 startande från hela landet. En av dem är Hannah Göransson.

– När man skjuter och känner att det var ett bra skott så känner man sig jättenöjd – man vet att man kan liksom, säger Hannah Göransson som har skjutit ihop 402 poäng. När man skjuter och känner att det här var ett bra skott då känner man sig jättenöjd.

En rolig sport

Benjamin Wallsten har åkt från Myresjö för att skjuta här i Rottne. Han har skjutit luftgevär i fem år

Benjamin Wallsten tävlar skytte i luftgevär. Foto: Jan-Erik Lundberg/SVT

och tycker fortfarande att det är roligt.

– Man måste ha fullt fokus hela tiden för annars så går det inte så bra säger Benjamin.

Priset till den som vinner är en liten guldmedalj och en liten glaspryl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.