Teaterchefen Linda Stenberg visar SVT hur Byteatern coronasäkrar sittplatserna i publiken. Foto: Fanny Asplund/SVT

Lättade coronarestriktioner – Byteatern hoppas öppna fler platser

Uppdaterad
Publicerad

Nya coronaregler gör det tillåtet med 300 sittande personer i publiken på teatrar, konserter och idrottsarenor. Nu hoppas Byteatern i Kalmar kunna öppna upp ytterligare 15 platser på sina föreställningar.

– Vi håller på att se över vilka möjligheter vi har till att utöka antalet publikplatser. Man ska känna sig säker när man kommer till oss, säger Linda Stenberg som är verkställande teaterchef.

I veckan meddelade regeringen att de lättar på restriktionerna som funnits kring publik på exempelvis kultur- och idrottsevenemang. Det har under en tid bara varit tillåtet med 50 personer men sedan i torsdags är det alltså tillåtet med 300 personer i publiken.

Beslut på måndag

Ett definitivt beslut kommer att fattas på måndag, men Linda Stenberg tror att de har möjlighet att öppna upp ungefär 15 platser.

– Det är härligt om vi kan ta in ytterligare besökare i våra salonger, men publikens säkerhet ligger i fokus, säger hon.

I klippet berättar teaterchefen, Linda Stenberg, hur Byteatern arbetar för att publiken ska vara coronasäker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.