Kalmar GP 2017. Foto: Jan-Erik Lundberg/SVT

Nu inleds cykelfesten i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Motionscyklister och elitproffs från hela Europa samlas i helgen i Kalmar när den årligen återkommande cykeltävlingen Kalmar Grand Prix går av stapeln.

Cykelfesten Kalmar Grand Prix inleddes under fredagsmorgonen med mountainbikelopp (25 och 50 kilometer) i Kalmarsundsparken.

Under kvällen pågår Kids-loppet för barn mellan 6 och 12 år, där alla intäkter oavkortat går till Barncancerfonden. Därefter startar stadsloppet Hansa Bygg Grand Prix Kalmar på Stortorget.

Kalmar

Linjeloppet med en distans på cirka 20 mil körs på lördag klockan 16. På söndagen hålls motionsloppet med distanser på mellan 30 och 180 kilometer.

I samband med cykeltävlingen stängs vissa vägsträckor i centrala Kalmar av för trafik. Kalmar länstrafik kör sina ordinarie bussturer men med ändrad körväg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet