Tält och husvagnar trängdes här vid Tyrolen utanför Alvesta när årets upplaga av Muskelrock drog igång. Foto: SVT

Nu intar hårdrockarna Tyrolen för elfte året i rad

Publicerad

För elfte året i rad är det hårdrocksfestival på Tyrolen i Blädinge utanför Alvesta. Besökare från hela världen dök upp när Muskelrock drog i gång.

Redan på fredagsförmiddagen strömmade rockmusiken ut över Tyrolen. Det var både husvagnar och tält som trängdes på gräsplanen framför ingången. Glädjen var stor hos dem som hade samlats.

– Det här är fortfarande en festival som känns äkta, säger Adam Davis.

Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Första upplagan 2009

Den första upplagan av festivalen gick av stapeln 2009. Då lockades omkring 1500 besökare till nöjesparken utanför Alvesta.

– Det här börjar bli en tradition för besökare från hela världen som kommer till Blädinge för att lyssna till häftig rockmusik, säger Jacob Hector som är arrangör för festivalen.

– Jag kommer hit för att se de grupper jag inte kan se någon annanstans. De banden har de varit sjukt bra på att locka hit, säger Oliver Karlsson som är en av besökarna.

Förutom en mängd hårdrocksband kommer publiken även bjudas på en klassisk wrestling show.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.