Här skapas ”Christmas Wonderland” – Nybros fetaste julhus

Uppdaterad
Publicerad

Mathias Ripheden är i full gång med att skapa sitt årliga ”Christmas Wonderland” i familjens trädgård i Nybro. Han räknar med hårt slit fram till luciadagen då det ska stå färdigt med alla uppblåsbara tomtar, snögubbar, dinosaurier och elefanter.

– Det är vårt julpynt. Lite över det normala kanske, säger han.

Förväntningarna inför årets julland är höga med tanke på förra årets uppslutning.

– Vi hade 400-500 personer här per kväll under julhelgen, säger Mathias Ripheden.

I klippet ser du honom förbereda sitt ”Christmas Wonderland” .

Familjen själva vet inte riktigt hur många juldekorationer de har i trädgården men räknar med att det är uppemot 50 stycken uppblåsbara figurer. Det finns flera nytillskott för året, bland annat en stor elefant med en tomte på ryggen.

Elefanten tar plats bredvid mängder av märkliga julgubbar. Foto: SVT

Ont om el och utrymme

Det börjar bli ont om plats i trädgården men även elen börjar sina. De ligger just nu på gränsen för vad säkringarna tål.

– Vi får vara försiktiga inne. Vi kan inte ha spis och ugn igång samtidigt för då går säkringarna, säger Mathias Ripheden.

Men det skenande elpriset är inget som Mathias Ripheden oroar sig nämnvärt över. Jullandet är endast igång mellan 17 och 21 med hänsyn till både elnätet och grannsämjan.

– Elräkningen lär nog bli lite högre...men det får man väl ta, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.