Nu stängs utställningen om svenska utvandrare

Uppdaterad
Publicerad

Utställningen ”Drömmen om Amerika” på Utvandrarnas Hus i Växjö stängdes på söndagen. Om ett år ska den öppnas igen men då i en ny och uppdaterad form.

Utställningen stängdes formellt i går men var öppen för allra sista gången på söndagen. Utställningen skildrar hur det var att utvandra från Sverige till Amerika i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Om ett år ska en utställningen återuppstå i ny och uppdaterad form i samma lokaler.

– Då ska den ha ett mer allmänt migrationsfokus och bland annat gå in på hur det var att komma till Sverige efter andra världskriget. Det är många som har frågat oss om vi inte skulle ha mer fokus även på senare migration och det finns ju paralleller men också tydliga skillnader, säger Lennart Johansson som är vd på Kulturparken Småland, till SVT Nyheter Småland.

Utställningen kommer också att moderniseras och innehålla inslag av rörlig bild och ljud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.