Bilden har ingenting med den kommande tv-serien att göra.

11-åringar sökes till polisskolan i Växjö

Publicerad

11-åringar kommer ta över polisutbildningen i Växjö. I alla fall under två veckor i sommar när SVT ska spela in en ny realityserie.

Projektet går under arbetsnamnet Lilla Polisskolan och just nu pågår castingen för fullt. 

Skulle du vilja testa att utreda brott, åka polisbil och ta fast tjuvar frågar SVT när de nu söker killar och tjejer till det nya tv-programmet.

– Tankarna är att de ska få testa rubbet fast i en väldigt barnmodifierad form, säger Magnus Johansson som är producent för projektet. 

Inspelning i sommar

Under två intensiva veckor ska ett antal 11-åringar testa på polisutbildningen. Planen är att inspelningen ska dra igång i början på sommaren i Växjö.

– Det kommer bli äventyrligt men också ganska allvarligt med att visa upp polisyrket, säger Magnus Johansson.

Ola Kronkvist som är chef för polisutbildningen i Växjö ser fram emot inspelningen.

– Det är ett bra tillfälle att ge rätt information till den här målgruppen och kanske slå hål på myten att alla som går utbildningen är stora tuffa killar. I själva verket är det samarbete och många olika kompetenser man har nytta av i polisyrket, säger Ola Kronkvist.

Finns risk för gliringar

Med tanke på debatten kring sänkta antagningskrav finns en risk för gliringar när nu barn släpps in på utbildningen. Men den risken tar Ola Kronkvist med ro.

– Då kan väl folk få skämta om det då. SVT har tidigare gjort en fantastisk barnprogram om polisyrket i Brottsligt så jag litar på att detta också blir bra, säger Ola Kronkvist.

Tv-serien kommer att sändas i Barnkanalen på SVT med polisen Alexandra Goncalves som programledare. Nu söker produktionsteamet efter killar och tjejer som går i årskurs fem och bor i Växjö med omnejd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer