Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Vuxenpsykiatriska kliniken i Västervik.

Ny psykiatribyggnad i Västervik – klartecken från Länsunionen

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att specialistpsykiatrin ska få nya toppmoderna lokaler i Västervik, efter att Länsunionen (S, C och L) gett klartecken.

– Äntligen! Behoven av nya lokaler för psykiatrin i Västervik är mycket stora, faktiskt störst i hela länet. Vi har därför varit angelägna om att få till stånd en byggstart snarast möjligt. Nu ger vi klartecken att sätta igång från politisk nivå. Det här är ett viktigt besked både till medarbetarna och patienterna, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande i ett pressmedelande. 

Målet är att starta bygget i slutet av 2021 eller i början av 2022 och investeringen beräknas kosta Region Kalmar län 1 260 miljoner kronor.

Nybyggnationen ska ge lokaler för heldygnsvård och öppenvård inom vuxenpsykiatrin. Sedan ska också Tjustskolan byggas om för barn- och ungdomspsykiatri, BUP öppenvård och ABC.

I klippet kan du höra Pierre Edström (L), regionråd med ansvar för hälsa och sjukvård berätta vad det kommer betyda för patienterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer