Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Nya bränder under natten – i skog och villa

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till torsdagen har det brunnit på två platser i Kalmar län, strax efter midnatt kom ett larm om skogsbrand vid Värlebo, strax utanför Högsby in till SOS Alarm, och vid 03.00-tiden inkom ytterligare ett larm om en brand – denna gång i en villa i Vimmerby.

Det var längs väg 34 i höjd med Värlebo i Högsby kommun som en mindre skogsbrand bröt ut vid halv ett tiden, natten mot torsdag.

Enligt Trygghets- och larmcentralen var det en mindre ungskog som brann, bestående av tallar och björkar, på en yta av 20 gånger 30 meter. Tio enheter från räddningstjänsten var på plats och efter en timme hade man fått kontroll på branden.

Ingen människa kom till skada under branden, och vad som orsakade skogsbranden är oklart.

Även i tisdags brann det i Högsby kommun, då i ett område på 200 gånger 100 meter vid Kärringesjö.

Villa i Vimmerby brann ner

Strax före tre-tiden under natten mot torsdagen inträffade den andra branden i länet, en villa i Vimmerby på Äppelblomsvägen brann kraftigt.

– När räddningstjänsten kom fram till villan var det en fullt utvecklad brand i halva huset, och villan blev sedan helt övertänd, vilket gjorde att de fick låta villan brinna ner under kontrollerade former och inrikta sig på att skydda närliggande fastigheter, säger Pernilla Persson på ledningscentralen i Jönköping.

Villan var redan utrymd när räddningstjänsten anlände till platsen, och inga personskador ska ha uppkommit. Vad som orsakade branden är ännu oklart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Högsby

Mer i ämnet