Polisen ska göra ett nytt försök att dyka efter 17-åringen då specialhundar återigen markerat på samma plats. Foto: SVT

Specialhundar markerade – nya dykningar efter försvunne 17-åringen

Uppdaterad
Publicerad

I nästa vecka kommer polisen göra nya dykningar efter den 17-åring som försvann i Ljungby under natten till den 5 december.

Under torsdagen letade polisens specialsökhundar i det område kring Lagan där den försvunne 17-åringen senast sågs, en plats polisen har dykt på tidigare. Den gången gav dykningarna inga resultat, men nu gör polisen ett nytt försök.

– Eftersom att hundarna oberoende av varandra markerade i samma område kommer vi genomföra nya dykningar, säger Hans Sjöberg, kommunpolis i Ljungby.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Under gårdagens eftersök tog polisen även hjälp av ett kraftbolag för att tillfälligt sänka vattennivån i ån, något som underlättar hundarnas arbete.

Förhoppning om att nå framgång

Några dagar innan jul avslutade polisen sin organiserade sökinsats efter 17-åringen. Sedan dess har arbetet med att hitta pojken fortsatt genom olika punktinsatser. Och trots att man dykt på samma plats tidigare har Hans Sjöberg ändå förhoppning om att nästa veckas dykningar ska bli framgångsrika.

– Även om de dykare som var där senast gjorde ett utmärkt arbete så är det ett väldigt svårdykt område. Det är bitvis väldigt djupt och mycket träd i vattnet efter ett tidigare sågverk.

Stor tilltro till hundarna

Även om det gått lång tid sedan 17-åringen försvann så är det inte aktuellt att sluta leta.

– Det är detta vi arbetar med just nu. Vi har stor tilltro till hundarnas arbete och detta är ett nytt försök att hitta honom, säger Hans Sjöberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Mer i ämnet