Landshövding Cecilia Schelin Seidegård öppnade portarna för allmänheten till residenset i Kalmar. Foto: Niclas Wimmerberg

Nya landshövdingen öppnade sitt hem

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen öppnade landshövdingen Cecilia Schelin Seidegård portarna för allmänheten till residenset i Kalmar. Landshövdingen tog emot en trappa upp på andra våningen där det också bjöds på adventskaffe.

Eftersom endast hundra personer kan vistas i lokalen köade många för en biljett. Unga Lilly Sjögren var en av dem som tagit sig till residenset.

Vad förväntar du dig att se?

– Ingenting, det var mormor som ville gå hit, säger hon.

Vad säger mormor?

– Jag är här för att träffa vår nya kvinnliga landshövding. Jag hoppas hon kan sköta jobbet ordentligt och på bästa sätt, säger Pia Sjögren.

”Hoppas få träffa nyfikna smålänningar”

Besökarna kunde vandra omkring den vackra byggnaden som byggts till under tre sekler och mingla i det juldekorerade residenset. Ett pepparkakshus hade också byggts i villa Villekulla-stil för att uppmärksamma att Pippi Långstrump fyller 75 år nästa år och att barnkonventionen då blir lag.

– Alla ska kunna se hur fint det är ha tillgänglighet, konst, möblerna och inte minst det mysiga julpyntet, säger Cecilia Schelin Seidegård, landshövding.

Vad förväntar du dig av eftermiddagen?

– Jag hoppas träffa trehundra nyfikna och glada smålänningar som är nyfikna på huset, och kanske av mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.