Jim Håkansson, ordförande i Hjortbergets skidklubb. Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Nyanlända ska ha kul i snö

Publicerad

Genom Oskarshamns kommuns integrationsprojektet Agent 57 ger kommunen stöd till föreningar för att nyanlända, asylsökande och ensamkommande barn ska komma in i föreningslivet.

– Vi hoppas att de ska hitta ett ställe där de kan lära sig svenska, dela erfarenheter med svenskar och komma in i vårt samhälle, säger Christel Lampe på Oskarshamn kommun.

En förening som fått pengar och startat upp ett integrationsprojekt är Hjortbergets skidklubb i Oskarshamn. 

CHRISTEL-OSKARSHAMN.jpg 

– Det handlar om att nyanlända ska få chansen att ha kul i snö. Förra helgen när vi startade var det ett 20-tal som kom och nu hoppas vi på några fler, säger Jim Håkansson, ordförande i Hjortbergets skidklubb.

Ny anläggning i kommunen

Anläggningen i Hjortsberget är inne på sin andra säsong. Den huvudsakliga målgruppen är barn och unga i åldern 4-16 år. Det är en mindre anläggning som är helt beroende av konstsnö.

– Vi har tre nedfarter och en fallhöjd på 42 meter. Snökanonerna är nyckeln till att vi kan ha en verksamhet. Det är precis grön runt om som ni ser, säger Jim Håkansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer