Nybliven världsmästare blickar framåt

Uppdaterad
Publicerad

Mönsterås har nyligen fått en världsmästare. Viktoria Johnsson vann sin klass när VM i triathlon avgjordes i helgen. Nu laddar hon för nästa utmaning.

Det går riktigt bra för Mönsteråsatleten Viktoria Johnsson.  Just nu är hon tillbaka hemma på Oknö efter att i helgen ha vunnit VM i triathlon som avgjordes i Motala. Nu kan hon titulera sig världsmästare i åldergruppen 45–49 år.

– Jag är fantastiskt lycklig, det var oväntat och superkul.

Drog ifrån

Hon vann VM-tävlingen i Motala som består av fyra kilometer simning, tolv mil cykling och tre mil löpning. Hon drog ifrån rejält på cykeldistansen och inför sista löpvarvet hade hon hela tretton minuters försprång.

– Det kändes skönt när jag fick höra det, sista milen njöt jag bara.

Blickar framåt

Förra året vann hon även Ironman i Kalmar i sin åldergrupp och siktet är redan inställt på att försvara den titeln. 

– Det är bara några veckor kvar, just nu gäller det bara att behålla formen och att vara frisk och skadefri så går det förhoppningsvis bra där också.

Ironman avgörs i Kalmar den 15 augusti.

Viktoria Johnsson har gjort flera Ironman, bland annat den mest prestigefyllda och tuffaste på Hawaii vid två tillfällen. För Ironman gäller distanserna 3,86 km simning, 18 mil på cykel för att sedan springa ett maraton 4,2 mil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.