Under torsdagen klockan 12 hävs eldningsförbudet i Nybro kommun. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nu är eldningsförbudet upphävt i hela Kalmar län

Uppdaterad
Publicerad

Nybro, Emmaboda och och Torsås kommuner har under torsdagsförmiddagen beslutat att häva eldningsförbudet. Anledningen är att risken för bränder är mindre när det väntar mer regn till helgen.

Det är räddningstjänsten i kommunerna som i samråd med Länsstyrelsen i Kalmar har beslutat att häva eldningsförbudet som infördes i kommunerna mellan den 18 och 19 juli.

Enligt en prognos från SMHI väntar kallare väder och regn till helgen vilket gör att risken för bränder minskar i skog och mark. Nybro kommun uppmanar till försiktighet med eldning eftersom det är fortsatt torrt i skog och mark.

Upphävandet av eldningsförbudet gäller från och med klockan 12 under torsdagen. Det innebär att det är tillåtet att elda, grilla, matlagning med bränning av fast bränsle som till exempel kol, ved och grenar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.