Hör beryktade hockeykommentatorn Håkan Lönngren tippa Nybro Vikings första kvalmatch i klippet. Foto: SVT/ATG Hockeyettan

Episke Nybro-kommentatorn inför kvalet: ”Nu har man stolpe in”

Uppdaterad
Publicerad

Idag spelas första kvalmatchen för Nybro Vikings som har chans att ta sig upp i Hockeyallsvenskan – en plats man inte varit på över tio år. Håkan Lönngren, legendarisk hockeykommentator och Vikingsfan, tror laget har goda chanser.

Håkan Lönngrens eldfängda hockeyreferat från Nybro vikings matcher har nått miljontals på Youtube. Och än idag kommenterar han ett par matcher per säsong, dock inte längre för Sveriges radio.

Under säsongen 2020/2021 har han dock sett de flesta matcher framför tv:n, då matcher spelats inför tomma läktare under pandemin.

”Ett par tv-apparater som åkt ut genom fönstret”

– Det är ett par tre tv-apparater som åkt ut genom fönstret, men annars har det varit ganska lugnt, säger Håkan Lönngren.

När SVT träffar Håkan inför första kvalmatchen mot Mariestad BoIS på tisdagen är han hoppfull. Nybro har inte spelat i Hockeyallsvenskan sedan 2009 men Vikings har idag både fått till en teamkänsla och ett stort hjärta, menar han.

– Det är inte så himla enkelt att gå upp som man tror, det fordras en känsla. Vi har haft inne NHL-spelare inne som är hur duktiga som helst, men de ska fungera ihop. Det gör man nu, säger Håkan Lönngren.

Se Håkan tippa resultatet – och vem som gör mål – i kvällens match i klippet.

Så spelas kvalserien till Hockeyallsvenskan

Tis 13/4 18:00 Nybro Vikings IF – Mariestad BoIS HC

Fre 16/4 18:00 IF Troja/Ljungby – Nybro Vikings IF

Mån 19/4 18:00 Nybro Vikings IF – Hudiksvalls HC

Tor 22/4 18:00 Hudiksvalls HC – Nybro Vikings IF

Sön 25/4 16:00 Nybro Vikings IF – IF Troja/Ljungby

Ons 28/4 18:00 Mariestad BoIS HC – Nybro Vikings IF

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.