Catharina Stuttersheim, butiksägare, och Susanne Stockman, destinationsutvecklare på Nybro kommun. Foto: Farhad Khalili/SVT

Ny webbutik ska hjälpa Nybros handel i coronatider

Uppdaterad
Publicerad

Den 27 april öppnas en ny webbutik som en extra försäljningskanal för butiker och företag i Nybro kommunen. I uppstarten finns 15 företag med.

Idén att skapa en webbutik har tagits av Nybro kommun och Nybros företagsgrupp – och den ska fungera som en extra försäljningskanal under coronakrisen och hjälpa de lokala butikerna och företagen att marknadsföra sina produkter. 

– Initiativet kom att butiker i centrum fick mycket svårare att sälja sina varor, då tänkte vi att vi måste göra någonting för att hjälpa dem, säger Susanne Stockman, destinationsutvecklare på Nybro kommun.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

”All marknadsföring bra”

Inför lanseringen av projektet har det hållits utbildning för de som medverkar.

– Det är mycket spännande och det är klart att all marknadsföring som kan göras nu i det här tiderna är bra, säger Catharina Stuttersheim, butiksägare i Nybro.

Projektet startas den 27 april och är ett samarbeta mellan Nybro kommun, Nybro Företagsgrupp och ett antal privata företag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet