Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Emma, Jennie, Mathias och Camilla Ripheden i Nybro har hela sin villatomt fylld med juldekorationer. Och mer åren har dekorationerna bara blivit fler. Nu har deras tomt blivit ett besöksmål i juletid, något de är stolta över. Foto: Karin Ahlgren/SVT

Julpyntade huset i Nybro har blivit utflyktsmål

Uppdaterad
Publicerad

Till vardags är det en vanlig villa i ett villakvarter i Nybro – men så här års är villan och villatomten förvandlad till ett tomteland. Öppen för den som vill komma dit.

Att gräsmattan riskerar att bli nertrampad gör inte familjen Ripheden i Nybro så mycket. Då är det viktigare att de juldekorationer de har på sin villatomt kommer till glädje och blir sedda, och här finns verkligen mängder med juldekorationer av alla de slag.

– Vi har ju hållit på med det här rätt många år och det har bara vuxit för varje år, säger Mathias Ripheden.

Samtidigt som han visar runt bland tomtar och disneyfigurer i de större formaten, stannar bilar till på gatan utanför huset och människor kliver in i den upplysta och pyntade trädgården.

Bjuder på magi och julkänsla

– Det är så här vi vill ha det. Det är fantastiskt att få bjuda på lite magi och julkänsla de här dagarna, säger han.

Exakt hur många figurer som är uppställda i trädgården är det ingen som vet. Inte ens de i familjen Ripheden.

– Jag bara köper på och bygger nytt, jag har slutat räkna för länge sedan. Nu räcker inte framsidan till längre utan vi har fått ta till baksidan också, säger Mathias Ripheden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer