Nyförvärv säkrade segern för Växjö hemma

Växjö säkrade segern i förläning när laget besegrade Färjestad med 3-2 på hemmaplan.

Det hann gå 38 sekunder innan Växjös Ilari Melart klev in i handlingen. Gästande Färjestad funderade nog över vad som hänt med Ilari Melart, som före sin nuvarande sejour i Småland spelade för värmlänningarna med sex mål på 86 grundseriematcher i SHL som facit.

Det välplacerade handledsskottet, som gav Växjö en tidig ledning, innebar att backen gjorde sitt sjätte mål i sin tionde match i Växjötröjan.

Hård press från Färjestad

Växjö har hamnat på efterkälken i SHL-tabellen och poänghungern märktes under matchinledningen då laget skapade fina chanser. Men utdelningen uteblev.

I stället visade Färjestad att lagets starka powerplay på sistone inte varit någon tillfällighet. Jesper Olofssons kvitteringspuck, i spel fem mot fyra, gav gästerna en biljett tillbaka in i matchen.

Den andra perioden präglades av en stundtals hård press från Färjestads sida. Men de 20 minuterna från paus till paus blev mållösa.

Ett av två formstarka lag skulle vinna den här eftermiddagen och ju längre tiden gick med lika på tavlan, desto viktigare skulle nästa mål bli.

Nyförvärvet avgjorde

I den tredje perioden fick Växjös lagkapten Erik Josefsson pucken till skänks av en motståndare och 2-1 var ett faktum.

Men ännu en gång kom Färjestad tillbaka. Johan Ryno kvitterade när 2.49 återstod av den tredje perioden.

Matchen gick till förlängning och där avgjorde nyförvärvet Miika Koivisto för Växjö.