Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Vi börjar med att förlänga fram till onsdagen och vi tar ett nytt beslut efter det. Men vi vill helst inte hålla skola stängt året ut”, säger bildningschef Patrik Grimmesjö i Tingsryds kommun. Foto: SVT

Besked idag – Wasaskolan i Tingsryd fortsätter hålla coronastängt

Uppdaterad
Publicerad

Wasaskolan i Tingsryd fortsätter att hålla stängt på grund av konstaterad covidsmitta i skolan. Undervisningen kommer att bedrivas på distans fram till onsdagen nästa vecka, sedan ska nya beslut tas.

– Det är tyvärr elva stycken bekräftade fall kopplade till hockeygymnasiet och vi behöver inventera hur smittan ser ut, kan det finnas fler elever som smittats?, säger Patrik Grimmesjö, bildningschef i Tingsryds kommun.

För drygt en vecka sedan beslutade skolledningen att stänga skolan efter flera bekräftade fall av covid-19. Idag kom nytt besked om att hålla skolan stängt ytterligare en vecka – fram till onsdagen 4 november.

– Efter onsdagen beslutar vi om distansundervisningen kommer att fortsätta, men vi vill helst inte hålla skolan stängt året ut, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet