Foto: TT

Nytt misstänkt åldringsbrott

Publicerad

Ytterligare ett brott mot en äldre person där de misstänkta gärningspersonerna lurat sig in i en bostad anmäldes under tisdagen.

Det var vid 16-tiden på tisdagen som polisen fick in anmälan från en 90-årig kvinna i Väckelsång som anmälde att två för henne okända personer kommit hem till henne och uppgett att de var läkare.

När de båda besökarna, som var två kvinnor, tagit sig in i lägenheten tog den ena av dem sig in i sovrummet och stängde dörren. När den 90-åriga kvinnan ringde hemtjänsten försvann kvinnorna.

Vill ha tips om silvrig bil

Det är just nu oklart om något stulits. Polisen har under de senaste dagarna gått ut och varnat äldre för att släppa in okända personer i sina hem. Stölderna och försöken till stöld har skett i hela södra Sverige.

Polisen ber nu allmänheten om hjälp att få in tips om en silvrig bil av sedan-modell.

– Den har varit synliga i samband med flera av de anmälningar som gjorts under de senaste dagarna just kring brott mot äldre, säger Anna Göransson, pressinformatör på polisen i Region Syd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer